Sikertényező az adatlogisztika | Murrelektronik
A jövő megtervezése: Információkezelés

Sikertényező az adatlogisztika

Maximális rendelkezésre állás

A gépek és berendezések gazdaságossága szempontjából döntő tényező a maximális rendelkezésre állás. A legnagyobb üzemgazdasági hasznot a megbízhatósággal és a tervezhetőséggel lehet elérni.

A jövő megtervezése: Információkezelési példa a Cube67 diagnosztikai átjáróval
A jövő megtervezése: Információkezelési példa a Cube67 diagnosztikai átjáróval
A jövő megtervezése: Információkezelési példa a Cube67 diagnosztikai átjáróval

Állásidők minimálisra csökkentése

A maximális rendelkezésre álláshoz a gépeket és berendezéseket úgy kell kialakítani, hogy az állásidőket – a tervezetteket és a nem tervezetteket – az abszolút minimálisra csökkentsék. Ehhez egy előrelátó karbantartási stratégiára és az előre nem látott gépleállások esetében a legrövidebb reakcióidőre van szükség.

Ezeknek a céloknak az eléréséhez széleskörű diagnosztikai funkciókra és megfelelő adat-infrastruktúrára van szükség, hogy a gépek és berendezések állapotáról mindig részletes kép álljon rendelkezésre. A modern installációs koncepciókban alapvetően nincs hiány diagnosztikai, folyamat- és paraméteradatokban. A széleskörű szenzorika segítségével sok mért értéket rögzítenek. A jövőbe mutató ethernet-alapú installációs koncepciókkal olyan elképzelések is megvalósíthatók, amelyek a „megelőző karbantartás” keretében olyan diagnosztikai adatok bocsátanak rendelkezésre, amelyek segítségével a gépek és berendezések üzemeltetői reagálni tudnak, ha szükséges szervizelés körvonalazódik.

Miben rejlik akkor a kihívás?

A megfelelő adatoknak a megfelelő pillanatban megfelelően ábrázolva és optimális információminőségben kell a megfelelő kapcsolattartónál lenniük, természetesen bárhol a világon.

Egyszerűen megfogalmazva: az adatlogisztikának stimmelnie kell!

De hogy néz ez ki a mindennapokban?

A tervezéskor és üzembe helyezéskor nem mindig szentelnek megfelelő figyelmet a diagnosztikai funkcióknak. Rövidtávon más dolgok fontosabbak – gyakran nyakukon a szállítási határidő. Senki nem vonja kétségbe, hogy fenntartható diagnosztikai funkciókat kell programozni, de a gyakorlatban ritkán valósítják meg, mivel azt minden busz- vagy ipari ethernet protokollhoz eltérően kell elvégezni, és ez tovább nehezíti a megvalósíthatóságot. Az átfogó diagnosztikában rejlő összes potenciált így nem lehet kiaknázni. Ez akkor nyer általában jelentőséget, amikor fellép az első hiba, és az ok megtalálása soha véget nem érő kereséssé válik.

Ezért a Murrelektronik – moduláris, rugalmas és díjnyertes – Cube67 buszrendszeréhez létezik egy rendkívül praktikus komponens: a Cube67 diagnosztikai átjáró.

Tökéletes adatlogisztika a Cube67 diagnosztikai átjáróval

A Murrelektronik Cube terepibusz-rendszere számos diagnosztikai lehetőséget kínál. A Cube67 diagnosztikai átjáró lehetővé teszi egy ethernet interfészen keresztül a plug & play hozzáférést ezekhez az adatokhoz. A megoldás bevezetése egyszerű, hiba esetén világos utasítások nyerhetők ki a segítségével és a gépek magas rendelkezésre állását teszi lehetővé.

  • Az üzembe helyezést végző szakemberek a Cube67 diagnosztikai átjáróval átvilágítják a Cube-rendszer topológiáját és idejekorán felismerik az installációs hibákat.
  • A gép- vagy berendezésgyártó cég szervizesei a Cube67 diagnosztikai átjáró ideiglenes beépítésével gyorsan lokalizálhatják a hibát. Ezenkívül tökéletes megoldást jelent a gépek átvételi tesztelésére. Érdekes lehet a tartós beépítés is, amikor is távoli eléréssel tudnak instrukciókat adni például a helyi villanyszerelőnek.
  • A gépek és berendezések üzemeltetője, aki ha tartósan beépíti a rendszerbe a Cube67 diagnosztikai átjárót, idejekorán reagálhat a közelgő problémás helyzetekre. Optimális esetben hibák felmerülésének esetére cselekvési utasításokat is elmentettek – és a szerelő már fel is vételezheti a megfelelő pótalkatrészt a raktárból.

Fehér könyv letöltése

Egyszerűen töltse ki a nyomtatványt és megkapja a hozzáférést a letöltési felülethez.

Kérjük, írja be a fenti mezőbe a karaktereket.
captcha
* Kötelező mező
Jó napot!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...