Automatizálás az autóipari ágazatban | Murrelektronik
A Murrelektronik termékeket és megoldásokat kínál az autóipar számára

Autóipar

A Murrelektronik az Ön partnere az autóipari ágazatban

A présműtől a karosszériagyártáson, fényezősorokon és erőátviteli rendszerek gyártásán át az összeszerelésig – az autóiparban minden folyamatot részletekbe menően össze kell hangolni. A megbízhatóság éppolyan fontos, mint a magas rendelkezésre állás, mert a drága állásidőket el kell kerülni.

Fontos keresztfunkció a szállítástechnológia. Elektromos függesztett pályák vagy autonóm szállítórendszerek mozgatják a gépjárműelemeket az egyes berendezések között. A szállítástechnológia egyben alkatrész-készletezésre is szolgál. Ezeknek a folyamatoknak hibamentesen kell működniük. Ezért az ilyen rendszerekben nagyon fontosak a diagnosztikai lehetőségek.

Sokoldalú: folyamatok az autógyártásban

Charging station for electric vehicles

New Energy Vehicles

Alakítsa ma a holnap technológiáit

Az elektromos akkumulátorral vagy üzemanyagcellával hajtott gépjárművek gyártása nem csak az autógyártókat állítja nagy kihívások elé, hanem az ehhez kapcsolódó töltőinfrastruktúra gyártóit is. Mindegy, hogy karosszériagyártás, akkumulátorszerelés vagy például elektrolizátorok fejlesztése a hidrogéngyártáshoz – a Murrelektronik automatizálási és telepítési megoldásai gazdaságosabbá teszik a termelési folyamatokat.

Fényezőműhely és összeszerelés

Fényezőműhely és összeszerelés

A fényezés többlépcsős folyamata rugalmasan szervezett, mivel egy fényezősoron gyakran sok gépjárműtípust szórnak különböző színekkel. Az állásidők megelőzése érdekében a rendszerek nagyfokú megbízhatósága elvárás. Az összeszerelésnél az installációs megoldásokat rugalmasan kell kialakítani, mivel a követelmények folyamatosan változnak. A felhasznált termékek kompakt kialakítása megkönnyíti a kezelést.

Festő és összeszerelő üzem az autóiparban
Motor és erőátviteli rendszerek gyártása az autóiparban

Powertrain

Erőátviteli rendszerek és hajtóművek gyártása

Az erőátviteli rendszerek és hajtóművek gyártásához olajjal és kenőanyagokkal szemben ellenálló komponensek szükségesek. Az installációs megoldásoknak költséghatékonyaknak és rugalmasaknak kell lenniük, mivel minden egyes berendezés új kihívást jelent. Fontos, hogy a komponensek kicsik legyenek, mivel a gépekben csak korlátozott hely áll rendelkezésre.

Body Shop

Robusztus komponensek IP67-es védelmi besorolással

A karosszériagyártásban a durva ipari környezetben IP67 védelmi besorolású robusztus és tartós komponensekre van szükség, amelyek nem érzékenyek a hegesztőszikrákra és nagyon rezgésállók. Az átfogó diagnosztikai lehetőségek csökkentik az állásidőket. A roboton a szerszámcserénél a hangsúly a gyors újraindításon van, amit például a Fast-Start-Up vagy a QuickConnect koncepciók biztosítanak. A réz- és fénykábel technológiában a terepibusz-kommunikáció zavarásmentes adatátvitelt biztosít.

Karosszériagyártás az autóiparban
Présmű az autóiparban

Press Shop

Magas fokú automatizáltság a présművekben

A présművekben extrém magas az automatizáltság foka. Minden gyártási folyamatlépés teljesen automatikusan működik. A komponenseknek rezgés- és rázkódásállóknak kell lenniük. Elvárás a legnagyobb megbízhatóság és a folyamatos rendelkezésre állás, mert a leállások nagyon sokba kerülnek. Nagy jelentősége van a rövid idő alatt elvégzett szerszámcseréknek és a gyors használatbavételnek.

Belistázott termékek

A termékeket minden ismert autógyártó és (TIER-1) beszállító felvette az engedélyezési listáira.

Tanácsadás és támogatás az egész világon

A Murrelektronik globális autóipari csapata kérdés esetén speciális ágazati szakismeretével támogatja és tanácsokkal látja el az ebben az iparágban dolgozó vállalatokat az egész világon.

Drága állásidők csökkentése

A Murrelektronik termékeinek, megoldásainak és koncepcióinak diagnosztikai lehetőségeivel az időt rabló hibakeresés a múlté – ezzel nő a gépek rendelkezésre állása.

Newsletter
Always up to date!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...