Digitális transzformáció | Murrelektronik

A a döntő lépés a jövő felé

A digitalizálás csak decentralizáltan valósulhat meg

Így működik a digitalizálás

Mindenhonnan ezt hallani: digitalizálás, transzformáció, ezt kell, azt kellene tennünk, ah, e nélkül nem lehet. Az autógyártók egyre inkább olyanok lesznek, mint a szoftvercégek, egész valutákat képeznek le nullákra és egyesekre. Mit jelent ez valójában a feldolgozóipar, az automatizálási ágazat számára? Tíz év múlva fel fogjuk még vajon ismerni a vállalkozásunkat? 

Tekintettel a változások sebességére, mi, a Murrelektronik nem merünk érvényes kijelentéseket tenni a távoli jövőre vonatkozóan. De amit már most is biztonsággal mondhatunk: decentralizálás nélkül a digitalizációhoz vezető út nagyon hosszú és rögös lesz. A decentralizálás a döntő lépés a digitalizáció felé, és ezzel együtt megtörténik az automatizálási ipar transzformációja is. Sőt, odáig megyünk, hogy azt mondjuk, hogy sokkal egyszerűbbé teszi a dolgokat, és csökkenti a komplexitást. 

Átfogó portfolió

Miért állítjuk ezt ilyen magabiztosan? Mert évek óta a decentralizálásra összpontosítunk, mert a rendszer telepítéstechnikájának specialistájaként mi magunk fejlesztettük ki a digitális átalakuláshoz szükséges összes hardverterméket (terepibusz modulok, switchek, tápegységek, IO-Link, kábelek és csatlakozók), másrészt pedig a digitális ikerrel kapcsolatos know-how-nkkal erős szoftveres háttérrel rendelkezünk. Így a valós világot és a szoftverek világát egy átfogó automatizálási portfólióban egyesítjük. Így napról napra megkérdőjelezzük az automatizálás természetét, továbbfejlesztjük, előrevisszük és felgyorsítjuk a digitális transzformációt – önmagunknak ügyfeleinkkel együtt. 

A decentralizálás a génjeinkben van

És eközben profitálunk is a DNS-ünkből: Nyitottságunk a technológia és az interfészek iránt. Támogatjuk az összes interfészt és protokollt, nyitottak vagyunk az új szabványokra és technológiákra, és a megfelelő bizottságokban és konzorciumokban előmozdítjuk ezek fejlesztését. Ezt bizonyítja IO-Link portfóliónk és Vario-X automatizálási rendszerünk is. 

A decentralizálás a génjeinkben van

Átgondolt megoldások és termékek

A Murrelektroniknál a megoldások és a termékek kéz a kézben járnak. Csak az átfogó rendszerbe való intelligens integráció révén válik egy termék megoldássá. Ezért fejlesztettük termékeinket ügyfeleink kihívásai mentén. Ezt hívják ügyfélközpontúságnak. Számunkra ez is része annak az igényünknek, hogy a legjobb megoldást nyújtsuk. Ennek köszönhetően átfogó portfólióval rendelkezünk ahhoz, hogy ügyfeleink számára elősegítsük a decentralizációra való áttérést. Erős megoldási kompetencia – egy kézből. Szeretnénk itt bemutatni néhány kiemelkedő terméket:

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

A feldolgozóiparnak és a gépgyártóknak négy nagy kihívással kell szembenézniük: A digitális átalakulás, a jobban kifejlesztett és megtervezett termékek iránti vágy, a termelés és a telepítés nagyobb hatékonyságának igénye, valamint a fenntarthatóság fontos pontjai. A decentrális automatizálási technológia segít megtalálni a megoldást!

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

A digitális iker a nyerő

A Murrelektronik a digitális ikerrel kapcsolatos know-how-jának köszönhetően az első sorban áll – ahelyett, hogy csak ott lenne, a dolgok közepén. A digitális 1:1 kép tartalmazza az eredeti gép vagy rendszer összes funkcióját és paraméterét. Például ugyanaz a vezérlési modell fut a virtuális modellen, mint a valós gépen. A berendezés a kiterjesztett valóság segítségével elhelyezhető a gyártócsarnokban. 

A digitális iker a működés közbeni állapotfigyeléshez és a prediktív karbantartáshoz is jelentősen hozzájárul. A digitális ikerrel kombinált mesterséges intelligencia használata azonban láthatóan megkönnyíti a használatot: ha az adatokat beolvassák a megfelelő szoftverekbe és elemzőeszközökbe, akkor a folyamatban lévő rendellenességek felismerhetők, és korai szakaszban intézkedéseket lehet kezdeményezni azok kijavítására. Az összegyűjtött adatok hosszú távú elemzésével az energiahatékonyságról is lehet megállapításokat tenni, és különböző folyamatváltozások szimulációi is lefuttathatók, amelyek információt nyújtanak a lehetséges megtakarítási lehetőségekről.

Digitális iker
Rövidebb üzembe helyezés és paraméterezés – applikáción keresztül

Az okostelefonoknak és az okosóráknak köszönhetően a mindennapi élet elképzelhetetlen lenne alkalmazások, hangvezérelt asszisztensek és gesztusvezérlés nélkül. Miért ne lehetne tehát a gépeket is ilyen egyszerűen, applikáción keresztül vezérelni és üzembe helyezni? Hatékony eszköz az üzembe helyezés lerövidítésére és a gépszerelők és a későbbi kezelők munkájának megkönnyítésére. A mottó: programozás helyett paraméterezés. Ily módon a vállalatok a szakképzett munkaerő hiánya ellenére is megőrzik cselekvőképességüket.

Telepítés rendszerben
és koncepcióval

Telepítési specialistaként a Murrelektronik tudja, hogy a telepítés során a teljes rendszer figyelembevételével milyen hatalmas megtakarítási potenciálok realizálhatók és elkerülhetők a telepítési hibák. Ezért a digitális transzformációhoz vezető utat mindig a decentralizálás és a teljes rendszerben kialakított hatékony telepítési koncepció egységeként látjuk.

Kérjen időpontot most!

Inkább beszélgetne emberekkel, mint digitális ikrekkel? Őszintén szólva mi is. Akkor kérjük, töltse ki az űrlapot. 

Kérjük, írja be a fenti mezőbe a karaktereket.
captcha
* Kötelező mező
Newsletter
Always up to date!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...