IP67 megoldások szerszámgépekhez | Murrelektronik
A Murrelektronik termékeket és megoldásokat kínál a gépgyártás számára

Szerszámgépek

Jó érzés a megfelelő installációs koncepció kiválasztásakor

A szerszámgépgyártás nagyon nagy terület. Az ügyfelek igényei és kívánságai a decentrális installációkra vonatkozóan olyan eltérőek, mint maguk a gépek és berendezések. De természetesen van egy közös kapocs: a gazdaságosság, az alacsony összköltségek és a nagyobb versenyképesség mindig fontosak.

A jó installációs koncepciók minden IO-pontot gazdaságos módon kapcsolnak össze a vezérléssel. A Murrelektronik ezért nem csak egy megoldást kínál egy kihívásra. Ehelyett passzív és aktív installációs koncepciók széles tárházából és különböző struktúrákból (köralakzat, lineáris felépítés, csillag alakú topológia) választhatnak – sok minden lehetséges és kombinálható egymással.

Fémvágó gépek a gépgyártásban

Forgácsoló szerszámgépek

Murrelektronik modulok forgácsoló szerszámgépekben való alkalmazáshoz

A forgácsoló szerszámgépekben a munkadarabokat hűtő- és kenőanyagokkal intenzíven érintkezve munkálják meg. Az anyagok bejuttatása, a közvetlen megmunkáló terület és a forgács eltávolítása egy zárt rendszert alkotnak. A szerszámgépekhez ajánlott Murrelektronik termékek pl. az MVK Metall, MVK Metall Safety, Impact67, Cube67 vagy a passzív elosztók – sok vezető szerszámgépgyártó alkalmazza őket sikeresen. A forgácsoló szerszámgépekben alkalmazott Murrelektronik modulok egybeöntött tömített kivitelben készülnek, ellenállnak a hűtő- és kenőanyagoknak és robusztusak a rezgésekkel és ütésekkel szemben. A modulok lehetővé teszik a „vezérlés cseréjét a rendszer lecserélése nélkül” – ez a Cube67 rendszer egyedülálló megkülönböztető jegye.

Szerelés- és anyagmozgatási technológia

A Murrelektronik a következő termékekből álló installációs koncepciókat ajánlja

A készre megmunkált egyedi alkatrészek szerelésére és anyagmozgatására szolgáló gépekben és berendezésekben olyan termékekből összeállított koncepció installálása javasolt, mint a Cube67, AS-interfész modulok, Impact67 vagy a passzív elosztók. Ezek lehetővé teszik a decentrális megoldásokat és sok helyet teremtenek a kapcsolószekrényben. Az IP6X védelmi besorolásnak megfelelően porállók. Nagy kiterjedésű gépekben is gazdaságos és hatékony installációs koncepciók megvalósítását teszik lehetővé.

Összeszerelés és mozgató berendezések a gépgyártásban
Fröccsöntőgépek a gépgyártásban

Fröccsöntő gépek

A fémházas automatizálási alkatrészek elengedhetetlenek.

Amikor folyékony fémmel vagy műanyaggal gyártanak alkatrészeket, akkor a fémházas automatizálási alkatrészek elengedhetetlenek. Ezért a fröccsöntő területen megvalósított installációkhoz az MVK Metall terepibusz modult ajánljuk. A folyamatot kísérő anyagmozgatáshoz vagy az adagoláshoz a Cube67 vagy passzív elosztós megoldások nagyon keresettek. Ezeknek a megoldásoknak az előnye, hogy minden funkció a fémházban található és az mindenféle behatással szemben nagyon ellenálló. Minden terepibusz-megoldás optimális diagnosztikai lehetőséget kínál és nagyfokú rugalmasságot biztosít.

Total Cost of Ownership csökkentése

A Murrelektronik IP67 védelmi besorolású I/O moduljaival csökken a szerelési idő.

Védelem embernek és gépnek

Meghibásodás esetén a Murrelektronik komponensei gondoskodnak a biztonságos lekapcsolásról. A biztonságos be- és kimeneteket egy IP67-modulban kombináltuk. Így megvalósíthatók akár az ISO 13849 szabvány szerinti PLe/4. kat. és az IEC 62061 szerinti SIL3 biztonsági funkciók.

A berendezés magas fokú rendelkezésre állása

A számos diagnosztikai funkciónak köszönhetően a hibák gyorsan megtalálhatók. Mindezzel csökkennek az állásidők. A diagnosztikát PIN-re pontosan el lehet végezni. A Cube67 diagnosztikai átjáró lehetővé teszi a gép és berendezés állapotának megjelenítését a fölérendelt rendszerben.

Newsletter
Always up to date!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...