uKonn-X | Murrelektronik
The digital solution for seamless electrical installation technology
Scroll

Az uKonn-X az első zökkenőmentes, digitálisan és vizuálisan támogatott rendszer kétirányú kommunikációval a gyártás, fejlesztés, szerelés és üzembe helyezés között. A gépek hagyományos összekötése kapcsolószekrényekkel és sorkapcsokkal már meghaladott. A decentralizációval jelentős hatékonysági előnyök jöhetnek létre. Összekötjük a fizikai világot a digitálissal. A célunk az elektromos telepítéstechnika átfogó optimalizálása – a tervezéstől az üzembe helyezésen át, egészen a karbantartásig.

Ennek a célnak az elérésére fejlesztettük ki az uKonn-X megoldást. Az uKonn-X olyan rendszer, amely digitális megoldásként az elektromos automatizálástechnológia termékeinek összes interfészét kezeli. Digitális megoldásunk középpontjában az összes – emberi és termékoldali – résztvevő zökkenőmentes összekapcsolása áll a teljes termékfejlesztési folyamat során. Az első kiépítési fokozatában az uKonn-X következőképpen működik:

Lépésről lépésre

1. lépés az uKonn-X-szel: a dugós csatlakozó szkennelése

Szkennelés

A Murrelektronik dugós csatlakozóin található, gépek által olvasható kód szkennelésével ismeri fel az uKonn-X a kapcsolási rajzon tervezett csatlakozási pontokat.

2. lépés az uKonn-X-szel: csatlakoztassa a dugós csatlakozót a modulhoz

Bedugás

Az uKonn-X az érintőképernyőn mutatja a tervezett kapcsolatokat az adott csatlakozási pontok között, a digitális kapcsolási rajzon és a gép 3D modelljén belül. A megfelelő terepi busz modulokon a világító diódák mutatják pluszban az adott csatlakozási folyamathoz hozzárendelt portot.

3. lépés az uKonn-X-szel: kommentálás és megerősítés

Kommentálás és megerősítés

Ha a dugós csatlakozó szakszerűen van csatlakoztatva, akkor közvetlenül az uKonn-X-en keresztül megerősítésre kerül a helyes összeköttetés az érintőképernyőn, és ezzel egyszerre az automatikus dokumentáció is megtörténik. Ha módosításokra van szüksége a telepítésen, akkor ezeket kényelmesen az integrált funkcióval, digitálisan lehet kommentálni, korrigálni és a kommunikálni a gyártás felé.

Miért az uKonn-X?

Dokumentáció

A felesleges papírmunka ideje elmúlt. A tárolt szerelési terv mentén a munka egyéni előrehaladását és az esetleges módosításokat központilag tárolja. Így a releváns információkat minden érintett zökkenőmentesen és valós időben lekérdezheti. Valamint ebből értékes folyamatadatokat lehet levezetni a telepítés optimalizálásához, valamint a műszaki tervezéshez. Ez a csapaton belüli maximális átláthatósághoz, hálózati összeköttetéshez és hatékonysághoz vezet.

Egyszerűsítés

A gépspecifikus, vizuális és vezetett, lépésről lépésre haladó útmutatóknak köszönhetően a személyzetet rugalmasan lehet bevetni és az átadási időket csökkenteni. A heterogén csapatok hatékonyabban dolgoznak és a személyzethiányt is könnyebb kiegyenlíteni. Az egyszerűség és az interaktív kialakítás pluszban növelik a munkatársi elégedettséget és csökkentik a betanításra fordított időt.

Minőségnövekedés

A folyamatos magas minőség szállítása azt jelenti, hogy minden részlet számít. Már egy kis figyelmetlenség is nagy javítási ráfordításhoz és költséghez vezethet. Ezért helyezzük a középpontba a felhasználót és a munkatársai számára intuitív, az igényeknek megfelelő támogatást. Az uKonn-X következetesen kerüli a telepítési hibákat és megvalósítja a megtakarítási potenciálokat.

Karcsúsítás

A munkaanyagok szkennelése kisebb keresési ráfordítást okoz az egyértelmű azonosítás által. Azáltal, hogy a munka minden lépésének ellenőrzése integrálva van, elmaradhat az utána következő, időigényes ellenőrzés.

Funkciók

Lépésről lépésre történő vizualizáció

A használók megkapják az aktuális szerelési lépés vizualizációját a telepítés egyszerűsítésére. Egy dugós csatlakozó azonosítása után a hozzá tartozó szerelési utasítás jelenik meg. Így elkerülhetőek az összetévesztések és figyelmetlenségből eredő hibák.

Egyértelmű azonosítás

A telepítés közben használt komponenseket, igény szerint, géppel olvasható kódokkal lehet megjelölni. Ez lehetővé teszi az egyértelmű azonosítást egy mobil készülék segítségével (szkenner, okostelefon, stb.).

Igény szerinti támogatás

Az uKonn-X a használókat pont azon a ponton támogatja, ahol történik a telepítés, az éppen aktuálisan szükséges információkkal.

Ellenőrzőlisták a szerelési tervekhez

Az alkalmazás a teljes szerelési folyamatot átláthatóan dolgozza fel. Így a munka előrehaladását valós időben láthatjuk, és a szerelés sorrendben dolgozhatjuk végig.

Digitális dokumentáció

A módosításokat közvetlenül a rendszerbe lehet beírni, engedélyezni és a gép tervében eltárolni – teljesen papírmentesen.

Különböző megjelenítési formátumok

Az uKonn-X lehetővé teszi CAD fájlok, topológiák és kapcsolási rajzok importját, így az érintettek rugalmasan válthatnak a megjelenítési formátumok között és áttekinthetik a teljes folyamatot.

Zökkenőmentes kommunikáció

Ha a telepítésben változtatásokra van szükség, a szerelő vagy az üzembe helyező mérnök a beépített funkció segítségével kényelmesen, digitálisan közölheti ezeket a tervezéssel. Így a telepítéstől kezdve támogatja a fejlesztést, javítja a gép tervezését, és egyúttal biztosítja a pontos dokumentációt.

Részlegeket és folyamatot átívelő

A teljes termékelőállítási folyamat lépései folytonosan és zökkenőmentesen kapcsolódnak egymáshoz – Folytonos elektromos telepítés. Osszon ki egyéni használói szerepköröket és jogosultságokat, hogy a munkatársainak pont azokat az információkat bocsássa rendelkezésére, amik számukra relevánsak. Könnyítse meg az átfogó információcserét és növelje vállalatának transzparenciáját.

Mobil és integratív

Az uKonn-X különböző készülékeken használható és támogatja a szkennerek, külső vizsgálókészülékek és okostelefonok integrációját.

Összetevők

Szoftver

Az uKonn-X szoftver interaktív alkalmazás, ami egyes szerelési lépéseket vizualizál – pont ott, ahol éppen szükség van rájuk.

Kompatibilis: tablettel, laptoppal, PC-vel, mobil készülékekkel

Hardver

Az uKonn-X kommunikál olyan külső hardverekkel, mint például a mobil szkennerek. Ez lehetővé teszi a releváns dugós csatlakozók és modulok egyértelmű azonosítását.

Folyamatadatok

Áttekinthetően előkészített folyamatadatokat kaphat a képzési igények azonosításához, az optimalizálási potenciálokról és a gépe módosításairól.

Kérjen időpontot most!

Ha szeretne időpontot kérni a uKonn-X bemutatására, kérjük, töltse ki az űrlapot, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot az időpont egyeztetése érdekében.

Ezen felül jelentkezhet pilot felhasználónak is, hogy ezt az izgalmas terméket az elejétől fogva végigkísérje. Együtt javíthatjuk a terméket, és így Önnek is megvan a lehetősége, hogy befolyással legyen rá. Ehhez a lenti űrlapon jelölje meg a jelölőnégyzetet.

Kérjük, írja be a fenti mezőbe a karaktereket.
captcha
* Kötelező mező
Newsletter
Always up to date!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...