Az IO-link előnyei | Murrelektronik
Murrelektronik IO-link

Nagyteljesítményű installációs koncepciók IO-linkkel

A gyártási folyamatok gyorsabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak lesznek. Ehhez a modern gépekben és berendezésekben sok adatot rögzítenek. Az IO-link kommunikációs szabvánnyal dolgozó okos eszközök bekapcsolása rendkívül egyszerűvé teszi a nagy mennyiségű adatállomány kezelését és átláthatóságot teremt a szenzor-aktor-szinttől a felhőig. A Murrelektronik a szakértő, ha IO-link eszközöket kell rendkívül hatékonyan és ügyesen beépíteni a gépinstallációkba.

Wolfgang Wiedemann - Application & Sales Support vezető

Az IO-link kommunikációs szabvány használatával a gépek hatékonyabbak, rugalmasabbak és gazdaságosabbak. A Murrelektronik megteremti az infrastuktúrát az adatátvitelhez.

Wolfgang Wiedemann, IO-link szakember

Mik az IO-link döntő előnyei?

Az IO-link lerövidíti az üzembe helyezési időt

Az IO-link kommunikációhoz nincs szükség árnyékolt vezetékekre. Ehelyett a szabványos ipari (M12 vagy M8) csatlakozókat használjuk, amiket egyszerűbb csatlakoztatni és olcsóbbak. Az okos szenzorok vagy aktorok paraméteradatai a vezérlésből érkeznek és nem kell manuálisan paraméterezni. A gépek gyorsabban rendelkezésre állnak.

Az IO-link forradalmasítja
a szervizelést és a karbantartást

Mivel az IO-link eszközök szövegformátumban írják ki a folyamatadatokat, a szerviztechnikusok nagyszerű betekintést kapnak a folyamatokba és az alkalmazások állapotába. A javításokat előrelátóan meg lehet kezdeni és új karbantartási koncepciókat lehet kialakítani. A távkarbantartás is egyszerűen megoldható.

Az IO-link csökkenti a költségeket

Nincs szükség drága analógkártyákra a vezérlésben. A standard vezetékek olcsóbbak, mint az árnyékolt vezetékek. A konfigurálható szenzoroknak és aktoroknak köszönhetően kevesebb különböző változatra van szükség. Egyszerűsödnek a beszerzési folyamatok és kevesebb hely kell a raktárban. Mindezzel közvetlenül is csökkennek a költségek.

Az IO-link növeli a termelékenységet

Az IO-link esetében egy eszköz paraméterei közvetlenül a Masterben tárolódnak. Ha egy eszközt kicserélnek, közvetlenül átvihetők az új komponensre. Szerviz esetén egy jelentősen leegyszerűsíti a cserét és nagymértékben csökkenti az állásidőt.

IO-link a Murrelektronikkal

A Murrelektronik a tökéletesen az alkalmazásokra szabott installációs koncepciók bevezetésének hozzáértő tanácsadója. Önökkel közösen kielemezzük a gépeik és berendezéseik struktúráját – különösen ügyelve azoknak a be- és kimeneti pontoknak a számára, amelyekre szenzorok, aktorok és okos eszközök csatlakoznak. A sok különféle koncepcionális ötletből Önökkel közösen kidolgozunk egy tökéletesen az Önök elvárásaira szabott installációs koncepciót. Minden ilyen koncepcióra egyformán érvényes: gazdaságos és hatékony módon integrálják az IO-link kommunikációt.

A Murrelektronik kompakt terepibusz moduljaiba (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67, Solid67) már be vannak építve az IO-link csatlakoztatására alkalmas portok, és segítségükkel egyszerűen bekapcsolhatók az eszközök az installációs koncepcióba. Az MVK Fusion először nyílik lehetőség a standard IO-k, a biztonságreleváns alkalmazások valamint az IO-link eszközök leképezésére egy modulban. Különösen érdekes a Murrelektronik kompakt és moduláris terepibusz-rendszerének, a Cube67 IO-link masternek az integrálása a Cube installációkba. Egy csomópontra akár 128 IO-link eszköz csatlakoztatható.

A Murrelektronik egy praktikus kiegészítőt kínál, hogy az installációs koncepciókat maximálisan gazdaságossá tegye a bekapcsolt IO-link eszközökkel együtt. Az IO-Link Hubs hubok segítségével egyszerűen megsokszorozhatja a digitális IO-portok számát. A Murrelektronik IO-Link/analóg-konverterével egyszerűen csatlakoztathatók az analóg szenzorok és aktorok az IO-link masterhez. A Murrelektronik IO-Link-indukciós csatolói érintésmentesen energiát és kétirányú IO-link kommunikációt vezetnek át egy légrésen, rövid idő alatt (10 ms) összekapcsolható az IO-link master és a készülékek, és ugyanilyen gyorsan le is választhatók. Még az IP67 védelemmel biztosított területen alkalmazni kívánt Emparro67 Hybrid kapcsoló-tápegységek is vezérelhetők IO-linken keresztül.

Az IODD-fájl (IO Device Description) egy a szenzorokhoz és aktorokhoz használt eszközleíró fájl. Sok egyéb részlet mellett az azonosításhoz, az eszközparaméterekhez, a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz, a kommunikációhoz szükséges információkat tartalmazza. A Murrelektronik MVK Metall és Impact67 terepibusz moduljainál az IO-link eszközök IODD-fájljait vevőspecifikusan a GSDML-fájlban mentjük el. Ha pl. olyan eszközöket kapcsolnak be az installációkba, mint az IO-link szenzorok, vagy IO-link szelepszigetek, akkor a standard tervezőeszközből közvetlenül elérhető ez az adatbázis; nincs szükség (más gyártók) szoftvereire vagy olyan időrabló munkafázisokra, mint a fájlok importálása – az integrálás rövid időn belül elvégezhető.

Megosztjuk tudásunkat!

Mi vagyunk az IO-link és az IO-link eszközök installációs koncepciókba való integrálásának szakértői. Ezt a tudást megosztjuk technológiai napokon, workshopokon és az Önökkel folytatott közvetlen beszélgetésekben!

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION  Whitepaper: IO-Link  Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Jó napot!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...