Cube67 | Murrelektronik

Decentrális, rugalmas, rendszerfüggetlen

Cube67

A kompakt moduláris IO-rendszer

A Cube ehy moduláris terepibusz-rendszer a tökéletes decentrális installációs koncepciók megvalósításához. Rugalmasságának köszönhetően minden alkalmazáshoz a tökéletesen odaillő megoldás valósítható meg – az IP20 védelmi besorolástól az IP69K-ig mindenütt.

A Cube jellemzői: nagyfokú funkcionalitás, dugós csatlakozók, robusztus és kompakt kialakítás, egybe öntött modul, valamint multifunkcionális be- és kimenetek. A modulokat az érzékelők és működtető egységek közvetlen közelében helyezik el. A busz-csomóponthoz egy rendszervezeték biztosítja a kapcsolatot, ezen keresztül történik az adat- és áramátvitel is. A széleskörű diagnosztikai lehetőségek áttekinthetőséget biztosítanak. A decentralizációnak köszönhetően lényegesen kevesebb sorkapocs kell a kapcsolószekrényben, ezzel hely szabadul fel.

A Cube67-megoldások egy gép életciklusának minden szakaszában a maximális költség-teljesítmény-arányt nyújtják: Az egyszerű konstrukcióknál, a gépek gyors összeszerelésénél, a hibamentes üzembe helyezésnél és a gépek magas rendelkezésre állásánál a hatékony üzemeltetéshez.

A Cube67-rendszer kiemelkedő tulajdonságai

 • vevőorientált telepítési koncepciók, optimálisan az alkalmazásra szabott megoldások
 • kimagasló költség-teljesítmény-arány a csekély tervezési és telepítási költségeknek köszönhetően
 • rendkívüli rugalmasság a multifunkcionális portoknak és a sokféle funkcionális modulnak (IO-link, RS485/MOVIMOT®…) köszönhetően
 • Rendszerfüggetlenség a „Buszváltás a rendszer lecserélése nélkül” koncepcióval, az egész világon minden elterjedt terepibusz-rendszerhez
 • maximális átláthatóság a precíz és részletes diagnosztikai lehetőségeknek köszönhetően

Cube67-prospektus PDF formátumban    Cube67 az onlineshopban

A decentralizálás legmagasabb foka

Buszcsomópont

A buszcsomópont a Cube-rendszer központi csatolófelülete a fölérendelt vezérlés-koncepció felé. Biztosítja a rendszer és minden csatlakoztatott érzékelő és működtető egység áramellátását, és egy intelligens áramköri terhelésszabályozóval (Mico) felügyeli az áramerősségeket.

Buszváltás a rendszer lecserélése nélkül

Az installációs koncepciók legkülönbözőbb vezérlési koncepciók alatt is üzemeltethetők ugyanúgy. Ehhez egyszerűen a kívánt terepibusz-protokollal működő buszcsomópontot válassza. A Murrelektronik minden elterjedt terepibusz-rendszerhez kínál buszcsomópontokat.

Rendszervezeték

Egy rendszervezeték köti össze a modulokat a buszcsomóponttal és ezen keresztül történik az adat- és áramátvitel is – ezzel csökken a telepítési ráfordítás.

Cube67 IO-modulok

A sok változatban rendelkezésre álló modulok - digitális, analóg és funkciómodulok - a legrugalmasabb és leghatékonyabb telepítést teszik lehetővé a terepen.

Cube20

A Cube20-szal az alelosztóktól és sorkapocs-dobozoktól (IP20) érkező IO-jelek decentrálisan gazdaságosan köthetők be a Cube-rendszerekbe.

Tökéletes folytonosság

A Cube-rendszer a kapcsolószekrény-installációkat (IP20) egyszerű módon ötvözi a terepi installációkkal (IP67).

Cube67

A Cube67 egy decentrális és modulárisan bővíthető terepibusz-I/O-rendszer az IP67 besorolású területre. Vevőorientált telepítési koncepciókat, optimálisan az alkalmazásra szabott megoldásokat tesz lehetővé közvetlenül a folyamat közelében elhelyezett modulokkal. Egy rendszervezeték köti össze a modulokat a buszcsomóponttal és ezen keresztül történik az adat- és áramátvitel is.

 • A modulok tetszőlegesen helyezhetők el a rendszervezeték mentén
 • Az automatikus modul-címzéssel rövidebb üzembe helyezési idő
 • A rendszer nagy mértékű bővítése külön biztonsági rendszer nélkül a buszcsomóponton (60 méter) intelligens áramfelügyelettel (Mico)
 • IP67-es védelmi besorolású egybeöntött, kompakt és robusztus modulok a folyamat közvetlen közelében történő beszereléshez, megtakaríthatják a sorkapocs-dobozokat.
 • IP69K védelmi besorolású modulok higiénikus kivitelben (az élelmiszeripari területekre)
 • Összedugható csatlakozásokkal elkerülhetők a csatlakoztatási hibák és gyors telepítést és szállításhoz gyors leválasztást tesznek lehetővé

Cube20

A Cube20 egy modulárisan bővíthető terepibusz-I/O-rendszer a kapcsolószekrényhez. Önmagában vagy Cube67-tel együtt is üzemeltethető. A Cube20 konzekvensen követi a modern kapcsolószekrény-vezetékezés követelményeit. A sok egyedi komponens kezeléséből adódó magas költségeket a Cube20 segítségével maximális mértékben lecsökkenthetik.

 • Kompakt kialakítás, alacsony beépítési magasság
 • Nagy csatornasűrűség
 • 32 csatorna I/O-modulonként, akár 488 I/O mindössze 90 cm-en
 • Akár 15 modul egy csomópontcímen
 • Részletes diagnosztika külön csatornánként és áttekinthető csatlakozókapcsok LED-del a hibák egyszerű helyszíni lokalizálásáért
 • Karbantartásmentes rugós gyorsrögzítős sorkapcsok
 • A galvanikus leválasztással biztosított védelemnek köszönhetően különböző potenciálcsoportok

Machine Option Management

Rendszermegoldások, az Ön alkalmazásaira szabva

A Machine Option Management (MOM) lehetővé teszi a különböző Cube-modulok be- és kikapcsolását a vezérlésen keresztül üzem közben. Ez a moduláris gépparaméterezés, az egyszerű szerszámcsere, a különböző I/O-kialakítású standard gépek, opcionális gépmodulok vagy az egymást követő üzembe helyezések alapja. A MOM csökkenti a tervezési és dokumentációs munkát és a rendszer egyedülálló rugalmasságát kínálja.

Tipikus alkalmazási területek

A rugalmasság a fő ütőkártya: Cube67-alkalmazások a legkülönbözőbb szakterületeken és iparágakban megtalálhatók...
Jó napot!
Hírlevél
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...