Safety - Funkcionális biztonságtechnika | Murrelektronik
Murrelektronik Optimaler Schutz für Mensch und Maschine

Funkcionális biztonság

Biztonsági megoldások
a Murrelektroniktól

Optimális védelem embernek és gépnek

A biztonságtechnikát az automatizálási ágazatban nagybetűvel írják. A Murrelektronik decentrális biztonsági installációs koncepciói magas szintű biztonságot tesznek lehetővé az egész rendszerben.

A Murrelektronik ehhez különféle kiváló ár-értékarányú megoldásokat kínál különböző alkalmazásokhoz és követelményekhez.

  • Ha arról van szó, hogy szükség esetén a modulok kimeneteiről le kell venni a feszültséget és az érintett gépcsoportokat biztonságosan le kell kapcsolni, akkor a passzív biztonságos terepibusz modulok és a megbízható biztonsági relék kombinációjával biztonságos installációkat lehet megvalósítani. A terepibusz moduloknál bevált és ismert standard termékek érhetők el, ez leegyszerűsíti az elindulást.
  • Az MVK Metall Safety, MVK Fusion és Cube20S termékekkel a Murrelektronik csúcstechnológiás biztonsági megoldásokat is kínál. Ezeknél egy biztonságos vezérléssel összekapcsolva (F-PLC vagy CNC) biztonságos be- és kimeneteket érnek el. Mivel a PROFINET/PROFIsafe ill. PROFIBUS/PROFIsafe terepibusz protokollt használják, biztosított a biztonsággal kapcsolatos adatok megbízható átvitele. Ezzel teljesülnek az EN ISO 13849-1 szabványban előírt legmagasabb biztonsági kategóriák is. Az átfogó diagnosztikai lehetőségek megkönnyítik a kezelést.

A Murrelektronik installációs koncepcióival különböző biztonsági funkciókat, pl. fénysorompókat, fényrácsokat, kétkezes kezelőpaneleket, vészleállító gombokat, vészkikapcsoló gombokat, biztonsági szelepeket, lézerszkennert, védőajtó-rendszereket... kapcsolhatnak be a rendszerbe.

Murrelektronik Michael Greiner senior termékmenedzser portré

A Murrelektronik megoldásaival és installációs koncepcióival az emberek és berendezések veszélytelen üzemeltetéséhez szükséges jelek hatékonyan és gazdaságosan átvihetők.

Michael Greiner, a Murrelektronik biztonsági szakértője

Biztonsági megoldások biztonságos termékekkel a Murrelektroniktól

Murrelektronik MIRO SAFE

Sokoldalúan alkalmazható biztonsági relék

MIRO SAFE+ biztonsági relék a Murrelektroniktól

A biztonsági relék jól bevált megoldásnak számítanak a funkcionális biztonságtechnikában. Biztosan lekapcsolnak és gondoskodnak a biztonságos munkafolyamatokról. A kezelés egyszerű, nincs szükség további szoftverre és nem kell bekötni a vezérlésbe. A MIRO SAFE+ biztonsági relével magas biztonságtechnikai standardokat lehet elérni, pl. az MSZ EN 13849-1 szerinti ’e’ teljesítményszintet (PLe). 

Tovább a biztonsági relékhez

Biztonságos I/O modulok

MVK Metall Safety és MVK Fusion

Az MVK Metall Safety és MVK Fusion az IP67 védelmi besorolás és a közegekkel és rezgésekkel szembeni ellenállóságuk alapján alkalmasak a durva ipari környezetben történő alkalmazásokhoz. Átfogó diagnosztikai lehetőségeket kínálnak és megbízhatóan megtalálják a hibákat. A modulok PROFIsafe-fel, a PROFINET biztonságreleváns bővítményével működnek.

MVK METALL SAFETY    MVK Fusion

Murrelektronik MVK Fusion
Murrelektronik VÉSZLEÁLLÍTÓ nyomógomb színes gombával

Biztonsági vészleállító berendezések

Biztonsági vészleállító berendezések, mint a vészleállító és a vészkikapcsoló

A biztonsági vészleállító berendezéseknek mindig elérhetőnek és működőképesnek kell lenniük. A Murrelektronik vészleállító és RESET gombokat időmegtakarítási célból előkonfekcionált M12 standardvezetékekkel integráljuk az installációs koncepciókba. Ez minimálisra csökkenti a kábelezési hibák veszélyét. A „Plug & Play“ rendszernek köszönhetően a vészleállító berendezések azonnal használatra készek.

További információk

Newsletter
Always up to date!
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...