Tipikus alkalmazási területek | Murrelektronik

Megoldások alkalmazásokhoz

Tipikus alkalmazási területek

A sokféle megoldás új lehetőségeket nyit meg

A Cube67 terepibusz-rendszer maximális rugalmasságot nyújt a telepítési koncepciók összeállításakor. A különféle modulok nagy választékával minden alkalmazáshoz az optimális megoldást valósíthatja meg, e legkülönbözőbb szakterületeken és iparágakban. A példák azt szemléltetik, konkrétan hogyan nézhet ez ki...

Szerelés- és anyagmozgatási technológia    Szerszámgépek    Logisztika    Autóipar    Robotika    Élelmiszer- és italgyártás    CsomagolástechnikaFamegmunkálás

Cube67 a szerelés- és anyagmozgatási technológiában

A Cube-rendszer nagy rugalmasságával és kompakt kialakításával tökéletes megoldás a szerelés- és anyagmozgatási technológiában a szűk hellyel rendelkező alkalmazásokhoz. A modulokat a folyamat közvetlen közelében helyezik el. A portok multifunkcionális kialakítása és a nagy csatornaszám (akár 32 IO modulonként) konkrétan az adott alkalmazás követelményeihez optimalizált. A rendszervezeték csökkenti a vezetékezés hosszát. A Cube nem csak a legkülönfélébb digitális, analóg és IO-link érzékelőket és működtető egységeket integrálja gazdaságosan és hatékonyan a telepített rendszerbe, hanem a szelepszigeteket is. A „Machine Option Management” (MOM) szerszámcserénél vagy a géppel vagy rendszerrel való átálláskor lerövidíti az újraindítási időt.

Cube67 szerszámgépekben

A robusztus és egybeöntött Cube-modulok, valamint az összes rendszerkomponens ellenáll az olaj és a kenőanyagok hatásának. Ezzel hosszú élettartamú telepítési megoldások valósíthatók meg. Az akár 2A-es, nagy áramfelvételű szelepek kapcsolása is problémamentes. A széleskörű diagnosztikai lehetőségek maximális termelékenységet biztosítanak.

Cube67 a logisztikában

A modulok rugalmas elrendezésével és az IO-modulok multifunkcionálisan paraméterezhető portjaival feleslegessé válnak a sorkapocs-dobozok. Ezzel csökken a telepítési ráfordítás. Az integrált IO-check lehetővé teszi, hogy a berendezések részegységeit előbb üzembe helyezzék. Mivel a rendszerbuszvezeték összedugható, a gépegységeket a szállításhoz le lehet választani és az összeszerelést követően gyorsan üzembe lehet helyezni. Az RS485- és IO-link-interfésszel felszerelt funkcionális modulok egyszerűvé teszik az RFID-szenzorok vagy a komplex szenzorok alkalmazását. Ez hálózatos automatizálást tesz lehetővé.

Cube67 az autóiparban

Az autógyártásban az értékteremtés szorosan összefügg azzal, hogy a gépek és berendezések a lehető legkevesebbet álljanak. Az összedugható Cube-rendszer, valamint a Machine Option Management (MOM) és az automatikus címzési funkció rövid átállási időket tesznek lehetővé. A Cube67 diagnosztikai átjáróval széleskörű diagnosztikai adatok állnak rendelkezésre online bármilyen tetszőleges internetes bömgészőben, és OPC-UA-n keresztül sok felhő alapú alkalmazásba is átvihetők.

Cube67 a robotikában

A Machine Option Managementtel (MOM) a legrövidebb idő alatt elvégezhető a szerszámcsere. Ezzel csökkennek az üresjáratok és nő a termelés teljesítménye. A rendszervezeték csavarodásálló és csak kevés helyet foglal el a vezetékkötegben. A Cube-modulok kis méretű kialakítása a nagyfokú rezgés- és ütésállósággal együtt optimálissá teszi őket a robotikában való felhasználásra.

Cube67 az élelmiszer- és italgyártásban

A robusztus és higiénikus kialakítású IP69K védelmi besorolású Cube-modulok aktív telepítési megoldásokat tesznek lehetővé akár az élelmiszerekkel érintkező zónában is. Segítségükkel megtakaríthatók a drága sorkapocs-dobozok és a ráfordításigényes telepítések. Egy Cube-rendszervezetékkel maximálisan lecsökkenthető a különálló vezetékek drága rozsdamentes acél rácsra történő párhuzamos telepítése.

További információk a Cube67-ről az élelmiszer- és italgyártásban

Cube67 a csomagolástechnikában

A Cube-rendszer „Buszváltás a rendszer lecserélése nélkül” koncepciójával a gépek és rendszerek készen állnak a globális bevetésre az egész világon. A Cube-rendszer a megfelelő funkcionális modulokkal (számlálókkal, logikai modulokkal) közvetlenül a terepen dolgozza fel a jeleket és így a lehető legrövidebb reakcióidőt biztosítja. A rendszer gazdaságosan és egyszerű módon vezérli a hajtásokat (MOVIMOT®).

Cube67 a famegmunkálásban

A famegmunkálásban rugalmas és hatékony megoldásokra van szükség. A Cube-rendszerrel és a sokféle modullal rendkívül sok alkalmazáshoz találhat átfogó megoldást Jelentősen csökkennek a tervezéssel és telepítéssel kapcsolatos ráfordítások.

Jó napot!
Hírlevél
Szívesen állunk rendelkezésére!
Sok csatornán keresztül elér bennünket...